Recon

Poject: wicked problem 
Organisatie: Recon openlucht school voor chronisch en langdurig zieken
Team RE-MIC-ON: Myung, Laura, Evaline, Pamela & Ynchomar

Persoonlijke reflecite op de project:
Allereerst wil ik aangeven dat de samenwerking een goede match is geweest. Zeker de week voor de presentatie hadden we allemaal het project even los gelaten door werk en prive, en de vrijdag (dag van presentatie) waren we bij elkaar gekomen een het beste kwam bij ons naar boven (dit waardeer ik echt). Niets is zo vrezelijk dan te moeten werken met iemand die maar door gaat en geen rekening houd met anderen en anderen stress bezorgen.

Gezien onze keuze om een podcast presentatie te doen, hadden we ook een logo ontworpen voor onze presentatie. De logo is alles omvattend. Recoon = Re- MIC-ON geworden.
De Miro board diende als tool om onze onderzoek te kunnen presenteren en voor diepere onderzoek context! Wat ik erg leuk vond is dat we een setting hebben gecrieerd met de verbeelding van een podcast studio, waar wij onze presentatie opende met muziek.

Feedback Femke Otto:

Ik heb met bewondering naar jullie presentatie geluisterd en nu in het MIRO board ook nog op mijn gemak door heb kunnen nemen ben ik helemaal trots op jullie.In het MIRO board zie ik dat jullie het vraagstuk echt hebben ontleed en een analyse gemaakt, die voor mij overzicht en inzicht geeft. Voor mij is dit super relevant, omdat het alles omvattend is, elk onderdeel is belicht en uitgewerkt. Julie geven vergelijkingen met andere scholen/ instanties zoals het kinderziekenhuis die te maken hebben met deze doelgroep. Dit overzicht kan ik goed gebruiken om de visie van Recon op cultuuronderwijs een stap verder te brengen. Dank daarvoor!Ik vind jullie idee om ‘groepjes van de groep’ te maken erg sterk, omwille de diversiteit van de leerlingen. In kleine groepjes samenwerken naar één geheel en dan komen jullie uit op RE-MIC-ON, de podcast! šŸ˜ƒ Iets waarmee je de thuisblijvers ook mee kunt nemen.In de uitwerking van jullie idee zijn jullie nauwkeurig, creatief en buiten gebaande paden getreden. Althans ik ken nog geen school die inzet op het maken van een podcast!Je noemt relevante partners die kunnen helpen met het realiseren van het idee, in een samenwerking. Het idee sluit aan op onze vraag m.b.t. inzet op burgerschap en nieuwe media. Jullie noemen verschillende rollen die de leerlingen in hun groepjes kunnen vervullen en maken het vakoverstijgend.De presentatie was pakkend, jullie introductie alsof we in een echte podcast zaten. Heel fijn om jullie tekst nog eens na gelezen te hebben.Vond het uiteraard ook jammer (voor mezelf en voor jullie) dat mijn collega’s jullie presentatie niet hebben mee gekregen en nog geen tijd hebben kunnen nemen om hen hierin mee te nemen. In de volgende bijeenkomst met hun zal ik nog een terugblik geven en jullie MIRO laten zien!

Dank voor jullie project en wellicht tot in de toekomst!

Conclusie: wat neem ik mee naar een volgende project?

het ontleden van een vraagstuk
- de vraagstuk terug geven in de presentaie
- gebruiken van een tijdlijn voor de presentatie om meer overzicht en inzicht
- niet meteen na denken over een manier van presentatie maar laat die presentatie ontstaan door de gedaane onderzoek
- elkaar de tijd gunnen om even rust op te pakken (key to succesfull working)

Add comment

Comments

There are no comments yet.